Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kun työkaverista tulee ystävä: ”Huonoja puolia on vaikea keksiä”

Työpaikka on monelle ensiaskel kohti elämänmittaista ystävyyttä. Emilia Kaitilan ja Katja Törnströmin sekä Miro Autereen ja Ville Oravan ystävyyssuhteet ovat saaneet alkunsa Rinta-Joupin Autoliikkeestä.

Myyntisihteerit-taloushallinnon asiantuntijat-Emilia Kaitila-Katja Tornstrom
Rinta-Joupin Autoliikkeen taloushallinnon asiantuntijat Emilia Kaitila (vas.) ja Katja Törnström ystävystyivät töiden kautta.

Emilia Kaitila aloitti työt Rinta-Joupin Autoliikkeessä kesällä 2023 Etelä-Suomen alueen myyntisihteerinä. Nyt hän työskentelee taloushallinnon asiantuntijana Petikossa. Katja Törnströmin työura Rinta-Joupin Autoliikkeessä sai alkunsa syksyllä 2022 Espoon Koskelon toimipisteen myyntisihteerinä. Tällä hetkellä hän työskentelee Kaitilan tavoin taloushallinnon asiantuntijana Petikon toimipisteessä.

Emilia ja Katja tuntevat toisensa jo yläasteajoilta, mutta varsinainen ystävyys syttyi viime vuonna töiden merkeissä. Naiset pääsivät tutustumaan toisiinsa paremmin, kun Emilia aloitti pidemmän kesälomien tuurausjakson Koskelon toimipisteellä, missä Katjakin työskenteli tuolloin. Emiliasta oli uutena työntekijänä mukavaa, kun oli tuttu kasvo työkaverina.

– Meillä klikkasi töissä heti ja meistä tuli nopeasti kavereita. Heti ensimmäisellä viikolla aloimme kulkea samalla kyydillä töihin, sillä asumme sattumalta ihan lähekkäin. Istuimme samassa toimistossa viisi päivää viikossa, niin sen huomasi nopeasti, että tullaan loistavasti toimeen ja meillä on tosi hauskaa, kertoo Emilia.

– Yhteisten työmatkojen ja työpäivien kautta meistä tuli ystäviä tosi nopeasti, Katja lisää.

Ystävyys on voimavara – myös töissä

Emilian mukaan ystävän kanssa työskentelemisessä on lukemattomia hyviä puolia. Hän ei itse keksi mitään huonoja puolia siinä, että on ystävystynyt Katjan kanssa.

– Tietysti riippuu varmasti ihmistyypistäkin, että häiritseekö ystävyys esimerkiksi töihin keskittymistä. Työpaikalla tulee vietettyä iso osa päivästä, joten on kiva, että töissä on ystävä, kenen kanssa jakaa päivittäisiä tapahtumia.

– Huonoja puolia on vaikea keksiä. On hienoa, kun voi jakaa kokemuksia avoimesti sekä tuntea luottamusta myös työasioissa, Katja pohtii.

Molempien mielestä ystävyydessä on erityisesti kyse yhteisten ilojen ja surujen jakamisesta.

– Ystävyys on kaikki kaikessa ja iso voimavara. Se merkitsee turvaa, hauskuutta, luottamusta ja toisen tukena olemista, toteaa Emilia.

– Minulle ystävyys merkitsee välittämistä, avun saamista ja antamista sekä kunnioitusta, Katja jatkaa.

Henkilokunta-Miro Autere-markkinointipaallikko-Ville Orava-IT-tukihenkilo
Rinta-Joupin Autoliikkeessä ystävystyneet Miro Autere (takana) ja Ville Orava ovat olleet ystävyksiä ja työkavereita jo kuusi vuotta.

Yhteiset mielenkiinnon aiheet yhdistivät

Rinta-Joupin Autoliikkeen IT-tukihenkilö Ville Orava sekä markkinointipäällikkö Miro Autere viettävät yhdessä aikaa myös vapaa-ajalla. He tutustuivat työn merkeissä ja ystävyys lähti liikkeelle yrityksen vuosijuhlassa kuusi vuotta takaperin.

– Tutustuimme vuoden 2018 vuosijuhlassa Espoossa. Satuimme istumaan samaan pöytään, josta keskustelu lähti yhteisistä mielenkiinnoista. En tuolloin vielä tiennyt, että Ville työskenteli samalla paikkakunnalla kanssani. Olimme melko samanikäisiä ja opiskelimme samassa koulussa eri aloja. Näiden monien yhtäläisyyksien kautta ystävystyimme, Miro kertaa.

– Työskentelimme samassa huoneessa ja kävimme lounaalla yhdessä. Sitten näimme myös vapaa-ajalla ja siitä se sitten lähti, lisää Ville.

Miro oli vuosijuhlien aikaan vielä melko tuore työntekijä, sillä hän aloitti työt Rinta-Joupin Autoliikkeessä vuoden 2018 toukokuussa.

– Aloitin markkinoinnin harjoittelijana ja markkinoinnin parissa työskentelen edelleen. Titteli on vaihtunut vuosien varrella, mutta kokonaisvaltainen tekeminen markkinoinnin ja myynnin saralla on jatkunut.

Villen urapolku Rinta-Joupin Autoliikkeessä alkoi jo yli vuosikymmen takaperin.

– Aloitin Rinta-Joupin Autoliikkeessä ensimmäisen kerran vuonna 2011; leikkasin nurmikkoa Tervajoella ja paistoin makkaraa autonäyttelyissä. Siitä lähtien työskentelin kesäisin kyseisissä tehtävissä. Nykyisessä työssä aloitin vuonna 2018 ja olen tehnyt IT-töitä siitä lähtien.

Jokainen työpäivä on ystävänpäivä

Molemmat näkevät ystävyyden lähes pelkästään etuna myös työelämän kannalta. Töissä on aina ystävä, jolle puhua ja jonka kanssa käydä lounaalla. Töistä pääsee tarvittaessa hetkeksi myös irti kesken työpäivän, kun voi jutella ihan muista asioista ystävänsä kanssa.

– Ystävä samassa työpaikassa ymmärtää töissä tapahtuvia asioita ja hänelle voi puhua niistä, Ville miettii.

– Voimme pitää työasiat halutessamme omillamme, mutta toki töistä puhuminen on helppoa, sillä molemmat ymmärtävät toistensa työtä, komppaa Miro.

Kumpikaan ei keksi juuri huonoja puolia ystävän kanssa työskentelemisessä.

– Jos jotain pitää mainita, niin yhdessä vaiheessa kuljimme yhdessä töihin ja minä olin meistä huomattavasti aamuvirkumpi lähtemään töihin, Miro hymyilee.

Mirolle ystävyys merkitsee ennen kaikkea luottamusta ja avoimuutta. Hän puhuu ”sokeasta luottamuksesta, jota on vaikea ansaita”.

– Ystävyyttä on olla täysin ymmärtämättä, mutta siltikään tuomitsematta. Jos minä soittaisin Villelle, että tarvitsen hänen tukeaan, tulee hän paikalle kysymättä syytä. Samoin toimin myös hänelle.

– Minulle ystävyys merkitsee elämän kokemusten ja tapahtumien jakamista ihmisten kanssa, joista pitää ja jotka ymmärtävät sinua, Ville jatkaa.

rekry-huolto-myyjä-sihteeri-jenni-andreas-heikki (1)

Töihin meille?

Haluatko sinä solmia työsuhteen – ja kenties myös ystävyyssuhteita – meillä Rinta-Joupin Autoliikkeessä? Katso alta avoimet työpaikat ja lähetä meille hakemuksesi!

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan