Hyppää sisältöön

Miksi matkailuajoneuvo?

Aktiivisen elämäntavan yleistyttyä matkailuajoneuvoista on tullut Suomessa varteenotettava liikkumis- ja harrastusmuoto. Yhä useampi suomalainen on kiinnostunut ajoneuvomatkailusta.

Matkailuajoneuvo sopii sinulle, joka nautit vapaudesta ja viihdyt – tai tunnet jonkun, joka viihtyy – auton ratissa. Koti on siellä missä sinäkin, joten voit itse päättää milloin ja missä liikut. Jos sää ei suosi, ei muuta kuin auton rattiin ja jos vaunulla liikut, vaunu koukkuun ja kohti aurinkoa! Sama pätee, jos ei naapuri miellytä tai lapsia kyllästyttää.

Joustavaa lomailua lasten kanssa

Matkailu asuntoautolla tai -vaunulla on erityisen suosittua lapsiperheiden ja pariskuntien keskuudessa. Lapsiperheille se on hieno mahdollisuus matkustaa lasten kanssa, sillä omat tavarat ovat aina mukana ja pysähtyä voi silloin, kun siihen on tarve. Pariskunnat taas voivat nähdä ja kokea mitä haluavat, missä haluavat. Reissuun voi lähteä myös yksin tai miksei kaveriporukalla – monet nuoret mieltävät nimittäin matkailuajoneuvolla matkailun yhä trendikkäämmäksi harrastukseksi. Kukin voi toteuttaa unelmiaan juuri niin kuin haluaa, mikä tekeekin siitä elämysmatkailua parhaimmillaan.

Liikkuva lomakoti ympäri vuoden

On vaikea keksiä harrastusta, johon matkailuauto ei sopisi: teatterimatkoille, koiraharrastuksen pariin, hiihtoretkille… Vain taivas on rajana! Vaikka ajoneuvomatkailu mielletäänkin usein kesäharrastukseksi, nykyaikaiset matkailuautot ja -vaunut mahdollistavat ympärivuotisen käytön. Kodikkaiden olosuhteiden ansiosta ajoneuvoa voi käyttää hyvinkin erilaisiin tarpeisiin: matkailuun, harrastuksiin tai miksei mökkinä leirintäalueen kausipaikalla tai omalla tontilla. Hyvin varustellut matkailuautot ja -vaunut mahdollistavat majoittumisen myös talvisin esimerkiksi laskettelukeskuksissa tai pilkki-, hiihto- ja muilla talviretkillä. Lisäksi niitä käytetään yhä useammin myös työmatkoilla.

Kiinnostaisiko karavaanimatkailun kokeileminen?

Suomen matkailuajoneuvoyhdistysten keskusjärjestöön eli SF Caravaniin rekisteröityneitä ajoneuvomatkailijoita on Suomessa jo yli 63 000 ja heillä on käytettävissään kattava verkosto leirintäalueita sekä vilkasta toimintaa ympäri maata.Karavaanimatkailun soveltuvuutta juuri sinulle on kätevä ja kannattaakin kokeilla ensin hankkimalla käytetty matkailuajoneuvo.

Tule meidän juttusille, niin autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan menopelin. Yhteyttä voit ottaa joko verkon kautta, soittamalla tai laittamalla sähköpostia.

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan