Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Auton huollon voi varata kätevästi myös chatin kautta

Auton huollon voi varata suoraan myös chat-palvelun kautta. Ammattitaitoiset huoltomyyjät palvelevat Rinta-Joupin Autoliikkeen chatissa joka arkipäivä.

Göran Lindell-huoltopäällikkö-chat
Chat-huoltopäällikkö Göran Lindell korostaa, että chat-huollon kautta on mahdollista hoitaa kaikki samat huoltoasiat, kuin palvelutiskilläkin.

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyynti sekä huoltomyynti palvelevat myymälöiden, puhelinlinjojen ja sähköpostin lisäksi kotisivuilta löytyvässä chatissa.

Huoltomyynti palvelee chatin kautta arkipäivisin kahdeksasta neljään. Automyynnin chat on avoinna joka päivä aamukahdeksasta iltakymmeneen, joten auton voi ostaa vaikka kotisohvalta hieman ennen kymppiuutisia.

Chat-ikkuna aukeaa kotisivujen oikeasta alakulmasta niin pääte- kuin mobiililaitteellakin.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä et keskustele chat-robotin kanssa, vaan linjojen toisessa päässä sinua palvelee aina ihminen, jonka kanssa asiat hoituvat helposti ja nopeasti.

”Chat-asiointi oli hyvä kokemus”

Janne Perämäki varasi matkailuautolleen huollon Jyväskylän toimipisteeseen chat-huollon kautta. Perämäki asuu kauempana, joten huollon varaaminen paikan päällä ei ole hänelle vaihtoehto. Soittamisen sijaan hän valitsi asioinnin chatin kautta ennen kaikkea sen helppouden vuoksi.

– Huollon varaaminen on helpompaa chatin kautta, kun sen voi tehdä töiden ohella. Se ei sido samalla tavalla, kuin puhelu. Siinä ei myöskään kestä kauaa ja samalla kerkeää tekemään muutakin, Perämäki toteaa.

Perämäki suositteleekin chatia erityisesti heille, jotka eivät halua sitoa erikseen aikaa huollon varaamiselle.

– Chat on kätevä varsinkin sellaiselle ihmiselle, joka pystyy esimerkiksi työn ohessa tekemään varausta, eikä hänen tarvitse erikseen lopettaa jotakin siksi aikaa.

Kyseessä oli Perämäen ensimmäinen kosketus Rinta-Joupin Autoliikkeen chat-palveluun, ja hän saikin yllättyä asiakaskokemuksesta positiivisesti. Perämäki myös arvosti sitä, että chatin toisessa päässä häntä palveli heti ihminen, eikä chat-botti.

– Kaikki meni todella sujuvasti ja chat-asiointi oli hyvä kokemus.

Perämäen mielestä on erittäin hyvä, että asiakasta palvellaan mahdollisimman monissa eri kanavissa, sillä asiakkaitakin on niin monenlaisia.

– Toisille soittaminen on se paras vaihtoehto, kun taas itselleni chat sopi parhaiten.

Göran Lindell-huoltopäällikkö-chat
Chatin yhteydenottoihin pitää reagoida nopeasti, toteaa Göran Lindell.

Chatissa nopeus on valttia

Göran Lindell astui Rinta-Joupin Autoliikkeen chat-huoltopäällikön tehtäviin nelisen vuotta sitten. Chat oli tuolloin uusi tuttavuus paitsi asiakkaille, myös henkilökunnalle. Uudenlainen työkalu vaati opettelua myös kokeneelta asiakaspalvelun ammattilaiselta.

– Chat oli silloin aivan tuntematon työkalu. Koulutuksen jälkeen pääsimme kuitenkin nopeasti rutinoitumaan uuteen työkaluun.

Nykyisin Lindellin luotsaamaan chat-huollon tiimiin kuuluu hänen lisäkseen kolme huollon ammattilaista. Lindell toteaa, että chat-palvelun ohjaimissa erityisesti nopeus on valttia.

– Chatin yhteydenottoihin pitää reagoida nopeasti, muuten asiakas sulkee keskustelun, Lindell sanoo.

Chatissa myyjän tulee olla erityisen valppaana ilmaisuissaan, ja pelkän kirjoittamisen kautta tulisi pystyä tarjoamaan myös yhtä laadukasta asiakaspalvelua, kuin kasvokkain tai puhelimessa.

– Sanavalinnat ovat erittäin tärkeitä. Pitää osata muutamalla sanalla ilmaista asia asiakkaalle, jottei tarinoista tule liian pitkiä. Silti keskustelun pitää olla kohteliasta ja empaattista, selventää Lindell.

Tästäkin huolimatta Lindell mainitsee, että chatin kautta tulee harvoin väärinkäsityksiä. Kirjoittaessa ehtii miettiä valmiimpia vastauksia asiakkaalle, kuin vaikkapa puhelimessa.

– Chatin kautta käytävä keskustelu on jollain tavalla stressittömämpää, kuin puhelinkeskustelu.

Ihmisillä on taipumusta myös ilmaista pettymyksensä juuri chatin kautta, ja monet huollon reklamaatiotkin otetaan vastaan juuri chatissa. Lindellin mukaan juupas-eipäs-keskustelu ei tässä tapauksessa tuo tulosta.

– Näissä tapauksissa pahoittelemme, että näin on käynyt ja yritämme kääntää asiat positiiviseen suuntaan, Lindell summaa.

Chat-huollon kautta on mahdollista hoitaa kaikki samat huoltoasiat, kuin palvelutiskilläkin. Otamme chatissa vastaan huolto- ja korjauspyyntöjä sekä tilaamme tarvittaessa varaosia. Palvelemme huollon chatissa joka arkipäivä kahdeksasta neljään.

Göran Lindell-huoltopäällikkö-chat

Aika huoltaa auto?

Voit varata huollon helposti kotisivujen oikeasta alakulmasta aukeavan chatin kautta tai varaamalla huollon suoraan kotisivuillamme.

Hoidamme kaikkien automerkkien huollot ja korjaukset ammattitaidolla. Olemme lisäksi valtuutettu merkkihuolto useille eri automerkeille ja matkailuajoneuvoille.

Meillä on kahvipannu on aina kuumana, ja saat polkupyörän ilmaiseksi käyttöösi huollon ajaksi. Meiltä järjestyy myös sijaisauto tarvittaessa.

Meiltä saat myös joustavat huoltorahoitusvaihtoehdot.