Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Iso autoremontti vai auto vaihtoon? Hasse Fogde valitsi remontin

Vaasalaisen Hasse Fogden vuoden 2002 Toyota Camry yllätti syksyn tullen, kun sen taka-apurunko katkaisi yhteistyösopimuksensa ja jarrutkin pettivät.  

– Ostin auton käytettynä noin neljä vuotta sitten. Näinä vuosina minun ei ole tarvinnut uusia kuin edullisia kuluvia osia, Vaasan Rinta-Joupin Autoliikkeen huollossa asioiva auton omistaja kertoo. 

Hyvän merkin maineessa olevan Toyotan mittarissa on nyt 220 000 kilometriä, josta Fogde on ajanut noin 26 000 kilometriä. Hän on kiintynyt autoon, koska se on ajettavuudeltaan loistava ja muutenkin passeli tapaus, kun miettii vähäisiä ajotarpeita. 

Mutta nyt sitten tärähti ja kunnolla. Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteen huollon mekaanikko selvitti vian ja isosta remontista oli kyse. Kannattaako autoa enää korjata?  

– Tuota kysymystä pohdin pari päivää ja yötä. Pyörittelin asiaa puolelta toiselle ja päädyin lopulta korjauttamaan auton. 

Fogde kertoo, että kaikki hoidettiin ammattitaidolla ja hyvin asiakasta palvellen. Hän sai päätöksen tekemiseen riittävästi tietoa ja korjausarvio oli toteutuneen kanssa linjassa. 

– Rinta-Joupin Autoliikkeen huollossa tehtiin paljon selvittelytyötä taka-apurungon löytämiseksi, sillä tuohon malliin sopivia uusia kappaleita ei ole enää monia tarjolla.  

Kuten elämässä yleensäkin, niin ikävissä autotapahtumissa huumori ja asioiden laittaminen laajempiin mittasuhteisiin helpottavat tuskaa.

– Ajattelen, että olen käyttänyt tuota autoa neljä vuotta tosi pienillä korjauskustannuksilla. Eli jos jaan tuon kustannukset menneille vuosille, se tekee alle 700 euroa vuodessa. Ja nyt minulla on huippuluokan taka-apurunko, jonka päällä kulkee vanha tuttu autoni.