Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Toyota Hiace on passeli suurperheelle

Hyvärisen yhdeksänpaikkainen Toyota Hiace pysyy menokunnossa Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin huollon avulla.

Timo Hyvärinen huolto

Nakkilassa asuva Timo Hyvärinen on tyytyväinen seitsemän vuotta sitten ostamaansa pakettiautoon, josta on tehty muuntautumiskykyinen matkaaja isommallekin porukalle.

– Toyota Hiace on vuosimallia 2004 ja mittarissa on yli 900 000 kilometriä. Se on alun perin toiminut taksina ja seuraavalla omistajalla matkailuautona, hän kertoo.

Takatilaan on asennettu kätevät kiskot, joihin voi asetella kuusi istuinta monella tavoin. Hyvärisen neljä teini-ikäistä lasta tykkäävät vaihdella matkustamon järjestystä vähän väliä. Ja jos tarvetta on, niin muutaman istuimen voi jättää pois ja näin saada lisätilaa tavaroille.

– Meillä on mökki saaressa Paraisilla, tähän autoon saamme koko perheen tavarat ja pelastusliivit mahtumaan helposti ja jää vielä tilaa tarvittaessa poikaystäville, isä toteaa hymyillen.

Hyvärinen tapaa itse olla nuorten kanssa matkustamon puolella ja vaimo hoitelee kuskin tehtäviä. Perheenisän mukaan meno takatilassa on välillä äänekästä, mutta sopu on säilynyt hyvin.

Muuntautumiskykyiseen Hiaceen saa vanerilevyn avulla myös sängyn kahdelle. Lisäksi siellä on tarpeelliset välineet kokkaukseen.

– Tämä on meille niin sopiva auto, että en siitä kovin helposti luovu.

Hyvää huoltoa kohtuuhinnalla

Hyvärinen on ollut tyytyväinen Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon ammattitaitoon ja palveluun.

– Ja kun huollon saa vielä kohtuuhinnalla, niin mitäpä sitä muualle menisi. Sijaisautopalvelu on hyvä juttu, saan samalla testata uusia hybridejä, joista tykkään.

On luonnollista, että 18 vuotta vanhassa autossa pitää uusia kuluvia osia – niin myös Hyvärisen Hiacea. Hän huollattaa autoaan puolen vuoden välein, keväällä tapaa olla isompi huolto.

Kerran Hiace simahti lämminvesivaraajan ostosreissulla Veikkolassa. Ei auttanut mikään, sulakkeet paloivat saman tien, kun ne oli vaihdettu uusiin. Vakuutusyhtiöstä määrättiin, että vika on korjattava läheisessä huoltopaikassa.

– Odottelin koko viikon, että koska korjaamosta viestitetään auton olevan kunnossa. Kun sitten perjantaina soitin ja kysyin, niin siellä oli nostettu kädet ylös. Vikaa ei muka pystytty korjaamaan.

Hyvärinen otti yhteyttä Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin huoltoon, jossa luvattiin katsoa ongelmaa. Automaattivaihteinen auto kuljetettiin kuorma-autolla Poriin. Siellä ammattilaiset selvittivät syyn: sähköjohtojen eristeet olivat vuosien varrella hinkkautuneet pois ja se aiheutti sulakkeiden jatkuvan palamisen.

– Onneksi omassa huoltopaikassa löydettiin nopeasti vika ja yhteinen matkamme Hiacen kanssa jatkuu kohti miljoonaa kilometriä.

Tutustu pakettiautojen valikoimaan