Hyppää sisältöön

Näin laitat matkailuajoneuvon talvisäilöön

Ajoneuvomatkailijat voi Suomessa jakaa kahteen käyttäjäkuntaan: kesämatkustelijoihin ja ympäri vuoden ajoneuvomatkailusta nauttiviin karavaanareihin. Jos kuulut kesämatkailijoiden joukkoon, näin laitat matkailuajoneuvosi talvisäilöön.

Alla olevan muistilistan avulla varmistat, että matkailuajoneuvosi on valmis siirtymään talviunille.

Kun auto tai vaunu on kauttaaltaan tyhjennetty ja siivottu, on aika laittaa se parkkiin. Säästyäksesi lumi- ja jäävaurioilta ajoneuvon ihanteellinen säilytyspaikka on katetussa varastotilassa esimerkiksi autokatoksen alla. Jos ei tällaista kuitenkaan löydy, kannattaa ajoneuvo pysäköidä vähän vinoon, mikä mahdollistaa veden ja lumen valumisen pois katolta. Jos lumen kertyminen katolle kuitenkin syystä tai toisesta on todennäköistä, on tilannetta hyvä seurata aina tasaisin väliajoin ajoneuvon ollessa pois käytöstä.

Ajokausi käyntiin huollolla

Kevään koittaessa matkailuajoneuvon kunto ja toimivuus on hyvä tarkistuttaa ammattilaishuollossa ennen ajokauden alkua. Me hoidamme puolestasi edustamiemme merkkien, eli Caradon, Hymerin, Hobbyn, LMC:n, Pössl:n ja RoadCarin vuosittain tehtävän, valmistajan vaatiman tiiveystakuutarkastuksen, jossa käydään läpi matkailuajoneuvon rakenteet kosteusvaurioiden varalta. Tiiveystakuuhuollon lisäksi suosittelemme matkailuajoneuvoille tehtävää vuosihuoltoa, jossa käydään läpi ajoneuvon asuintilat ja tarkistetaan mm. sähkö-, kaasu- ja vesijärjestelmän toimivuus ennen käyttöönottoa.

Matkailuautojen ajo-osan huolto määrittyy ajoneuvon pohjan mukaan ja onnistuu kyseisen merkin merkkihuollossa. Suomessa käytetyt matkailuautot on valtaosaltaan rakennettu Fiatin, Fordin tai Mercedeksen pohjalle, jolloinka ajo-osan huollosta vastaa heidän merkkihuoltonsa.

Myös ympäri vuoden käytössä oleva ajoneuvo on järkevä käyttää huoltoammattilaisilla vuosittain esimerkiksi siirryttäessä talvipaikalta kesäpaikalle. Mikäli haluat välttyä huoltojonoilta, kannattaa matkailuajoneuvo huoltaa hyvissä ajoin ennen sesongin alkua. Mitä paremmin ajoneuvosta huolehtii, sen pidempään siitä on mahdollista nauttia moitteettomassa kunnossa.

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan