Hyppää sisältöön
Audi A6 Avant-quattro-neliveto-diesel-farmari

Jalankulkijan turvatyyny

Jalankulkijan turvatyyny aktivoituu, kun järjestelmä havaitsee törmäyksen jalankulkijaan. Tyyny aktivoituu auton sisätilojen ulkopuolella, esimerkiksi konepellissä ja tuulilasissa.

Jalankulkijan turvatyyny on ajoneuvoihin asennettava turvajärjestelmä, joka on suunniteltu vähentämään jalankulkijoille aiheutuvia vammoja ajoneuvon ja jalankulkijan välisissä törmäystilanteissa. Se aktivoituu automaattisesti törmäyksen yhteydessä ja auttaa pehmentämään iskua.

Jalankulkijan turvatyynyjen teknologia kehittyy jatkuvasti, ja niiden käyttö voi yleistyä tulevaisuudessa. Yhdistettynä kehittyneisiin ajotukijärjestelmiin ja itseajaviin autoihin, ne voivat merkittävästi parantaa kaupunkiliikenteen turvallisuutta. Jalankulkijan turvatyyny on tärkeä innovaatio, joka parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää törmäyksissä jalankulkijoille aiheutuvia vammoja. Teknologian kehittyessä ja yleistyessä siitä voi tulla olennainen osa tulevaisuuden ajoneuvojen turvajärjestelmiä.

Miten jalankulkijan turvatyyny toimii?

  1. Tunnistus
    • Ajoneuvoon asennetut anturit ja kamerat tunnistavat mahdollisen törmäystilanteen jalankulkijan kanssa.
  2. Aktivointi
    • Kun törmäys havaitaan väistämättömäksi, järjestelmä aktivoi turvatyynyn muutamassa millisekunnissa.
  3. Täyttyminen
    • Turvatyyny täyttyy ja peittää ajoneuvon etuosan, kuten tuulilasin ja konepellin. Tämä auttaa pehmentämään jalankulkijan iskua ajoneuvoon.

Edut

Haasteet

Jani Vehmanen-myyntipaallikko-automyyja-Pori-tyoauto-avolava-toyota hilux

Haluatko lisätietoa auton varusteista?

Ota yhteyttä huoltoomme! Asennamme autoosi kaikki tarvittavat lisävarusteet ja varmistamme, että kaikki toimii, niin kuin pitää.

Katso myös

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan