Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Tee autostasi parempi – laadukkaat auton varaosat ja kätevät lisävarusteet helpottavat arkea

Auton varaosat ja lisävarusteet takaavat sujuvan ajokokemuksen. Laadukkaat varaosat varmistavat moitteettoman toiminnan, kun taas elämää helpottavat lisävarusteet voivat tehdä autosta paremmin itselle sopivan.

Eve Aho-varaosamyyja-varaosat-huolto
Varaosamyyjä Eve Aho kertoo, että Rinta-Joupin Autoliikkeestä saa osia kaikkiin automerkkeihin sekä merkkihuolloista myös merkkien alkuperäisosia.

Varmin tapa löytää autoon sopiva varaosa on kääntyä ammattilaisliikkeen puoleen. Rinta-Joupin Autoliikkeestä hankitut auton varaosat sopivat autoon varmuudella.

– Ja totta kai asiakas saa samalla hyvää ja asiantuntevaa asiakaspalvelua meiltä, lisää Rinta-Joupin Autoliikkeen varaosamyyjä Eve Aho.

Takuulla autoon sopiva varaosa

Autoon saa nykypäivänä tilattua monipuolisesti varaosia myös verkon kautta. Tässä piilee kuitenkin omat riskinsä.

– Paljon tulee vastaan tapauksia, joissa asiakas on tilannut osia netistä, mutta ne eivät ole autoon sopivia. Kun yleisohjelmista etsii rekisterinumerolla varaosia, ei se takaa sadan prosentin sopivuutta. Ainoastaan merkkiohjelma tietää täysin varmasti oikeat osat, Aho avaa.

Aho muistuttaa, että Rinta-Joupin Autoliikeessä on käytössä merkkien alkuperäisohjelmat, joista löytyy alustanumerolla kaikki auton osat ja niiden osanumerot. Näin ollen osa on varmuudella autoon sopiva.

– Varaosille tulee myös kahden vuoden takuu, mitä ei taida olla monessakaan varsinkaan netistä ulkomailta tilatussa osassa – saati sitten, että osa sopii autoon.

Toiveiden auto lisävarusteilla

Mikäli valikoimasta löytyy lähes täydellinen auto, voidaan se viimeistellä juuri asiakkaan toiveita vastaavaksi asentamalla halutut varusteet autoon ennen luovutusta.

– Mitä vain asiakas haluaa, niin lähes kaikki onnistuu. Melkein kaikkien lisävarusteiden asennus onnistuu jälkeenpäin. Meillä asennetaan usein moottorinlämmittimiä, jos autossa ei tällaista satu vielä olemaan. Etenkin pohjoisen asiakkaat haluavat aina lämmittimen, Aho mainitsee.

Vastaavasti nykyisen auton ominaisuuksia voidaan parantaa asentamalla siihen jälkikäteen toivottuja varusteita.

– Paljon asennetaan jälkikäteen myös muun muassa polttoainekäyttöisiä lisälämmittimiä, vetokoukkuja, lisävaloja, kattotelineitä ja roiskeläppiä, luettelee Aho.

Huolto_Rovaniemi
Huolto- ja varaosamyyjät palvelevat asiakkaita kaikissa auton huoltoon, korjaukseen, lisävarusteisiin ja varaosiin liittyvissä kysymyksissä.

Varaosien vaihto on hyvä jättää ammattilaisille

Aho neuvoo, että takuunalainen auto kannattaa aina huoltaa merkkiliikkeessä. Maahantuojat vaativat takuun säilymiseksi huolto-ohjelman mukaisia huoltoja, jotka ovat suositeltavia tehdä merkkiliikkeessä.

– Takuunalaiseen autoon ei kannata esimerkiksi alkaa itse vaihtamaan öljyä, koska se vaikuttaa takuun säilymiseen.

Takuunalaisiin autoihin voi itse vaihtaa polttimoita ja pyyhkijänsulkia, koska ne eivät vaikuta takuun säilymiseen.

– Renkaatkin voi totta kai itse vaihtaa, kun sesonki vaihtuu, mutta osassa autoista ei pysty itse nollaamaan rengaspaineen valvontajärjestelmää, Aho muistuttaa.

Aho kehottaa kääntymään hybridi- ja täyssähköautojen osalta osaavan korjaamon puoleen jo pelkästään turvallisuussyistä.

– Polttomoottoriautoihin voi oman osaamisensa mukaan tehdä huoltoja ja vaihtaa osia, mutta hybridi- ja täyssähköautoissa on korkeajännitteisiä osia, jotka ovat hengenvaarallisia väärin käsiteltynä.

Auton varaosat kaikille merkeille

Useimmiten varaosat hankitaan auton huollon tai korjauksen yhteydessä. Aho kertoo, että Rinta-Joupin Autoliikkeestä saa osia kaikkiin automerkkeihin sekä merkkihuolloista myös merkkien alkuperäisosia.

– Meiltä saa huolto-osia kaikkiin merkkeihin, eli suodattimia ja muita, mitä määräaikaishuolloissa tarvitaan. Varsin paljon menee myös niin sanottuja kuluvia osia, kuten jarrulevyjä ja -paloja, tukivarsia, heloja ja muita – lista on pitkä.

Mikäli tietystä Rinta-Joupin Autoliikkeen myymälästä ei löydy tarvittua osaa, voidaan se tilata helposti toisesta myymälästä.

– Voimme tilata asiakkaalle meidän merkkien osia toisen toimipisteen kautta, Aho sanoo.

Pelkkiä varaosia ostavat asiakkaat ovat pääosin korjaamoyrittäjiä, mutta silloin tällöin myös yksityishenkilöt tilaavat varaosia ilman asennuspalvelua.

– Näissä tapauksissa voimme myös lähettää osan suoraan asiakkaalle hänen halutessaan, toteaa Aho.

Vallitsevat keliolosuhteet heijastuvat Ahon mukaan myös vahvasti tiettyjen varaosien ja lisävarusteiden menekkiin.

– Kun oli kovat pakkaset, niin meillä myytiin paljon käynnistysakkuja ja maskisuojia.

Kimmo Lokka myyntipäällikkö Rovaniemi
Rovaniemen myyntipäällikkö Kimmo Lokka esittelee muutamia arkea helpottavia auton lisävarusteita.

Onko sinulla tarvetta huollolle, korjaukselle tai lisävarusteille?

Huolto- ja varaosamyyntimme palvelee sinua 11 eri toimipisteessä ympäri Suomen.

Huoltorahoituksellamme saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.