Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Turun toimipisteeseen avattu Suomen tehokkain kaikenmerkkisten sähköautojen suurteholatausasema

Pääset nyt lataamaan sähköautosi Turussa helposti ja nopeasti uudella suurteholatausasemalla. Piipahda sillä välin vaikkapa kahvilla myymälässämme!

Turun toimipisteen yhteyteen on nyt avattu Suomen tehokkain kaikkien merkkien latausasema sähköautoille. Latauspisteitä löytyy pihasta yhteensä kuusi kappaletta, ja niiden yhteisteho on 450 kW.

– Turun talousalueella ei ollut ennen tätä yhtään suurteholatauspistettä. Meidän pihassamme on sille tunnelmaltaan sopiva paikka, koska myymme täällä Orikedossa myös uusia ja käytettyjä hybridi- ja täyssähköautoja. Latauksen aikana voi piipahtaa samalla meillä myymälässä katselemassa autoja, meillä on aina kahvia tarjolla, vinkkaa myyntijohtaja Olli Arnivaara.

Auton lataus sujuu nopeasti, sillä uuden teknologian HPC-teholatausasemalla lataa esimerkiksi Skoda Enyaq 80 iV -mallin tyhjästä 80 prosenttiin puolessa tunnissa. Latausasemista viisi on CCS-pistokkeellisia (150 kW) ja yksi CHAdeMo-pistokkeella (50 kW).

Seuraa latausta puhelimestasi

Latauksen etenemistä voi seurata helposti vaikkapa kahvikupin ääreltä.

– Latauslaitteessa olevan QR-koodin avulla voi seurata reaaliaikaisesti latauksen etenemistä omasta puhelimesta, Arnivaara neuvoo.

Tehokkaan järjestelmän toteutti Recharge Finland, joka on Pohjoismaiden suurin latauspisteoperaattori. Tällä hetkellä heidän latausasemiaan on jo 2500 Pohjoismaissa. Recharge Finland vastaa järjestelmän ylläpidosta myös jatkossa. Järjestelmän on valmistanut lahtelainen Kempower Oy, asennuksen puolestaan toteutti Enersense.

Voit maksaa latauksen useilla eri sovelluksilla

Uusi suurteholatausjärjestelmä löytyy jo osoitteesta latauskartta.fi nimellä Rinta-Joupin Autoliike Turku, Piiskakuja 10. Järjestelmästä näkee myös sen, onko latauspisteitä varattuna kyseisellä hetkellä.

Latauksen voi maksaa useiden eri sovellusten avulla, kuten Fortum Charge & Drivella tai Easyparkin pysäköintisovelluksella. Ilman sovelluksia latauksen maksaminen onnistuu mm. RFID-tunnisteella, verkkomaksulla ja tekstiviestillä.

Hinta vaihtelee hieman maksutavasta ja palveluntarjoajasta riippuen: esimerkiksi Fortum Charge & Drive -sovelluksen kautta lataus CCS-pistokkeella (150 kW) maksaa 0,50 €/min ja CHAdeMO-pistokkeella (50 kW) 0,23 €/min.

Tervetuloa testaamaan huippunopeat latausasemat Rinta-Joupin Autoliikkeeseen Turkuun!