Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

|

Markku Kujala tutustuu sähköautoon Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Jukka-Pekka Mäkelän opastuksella.

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon. Hän pystyi hyödyntämään sekä sähköauton hankintatuen, että romutuspalkkion ostaessaan joulukuun alussa perheelleen sähköauton.

Laihialainen Markku Kujala on ollut jo pitkään kiinnostunut sähköautoista ja seurannut niiden kehitystä useiden vuosien ajan. Joulukuun alussa hän lopulta otti ratkaisevan askeleen, ja teki kaupat täyssähköauto Skoda Enyaq-autosta. Kujala on aiemmin ostanut käytettyjä autoja, mutta sähköautojen kiinnostava tekniikka innosti hänet ostamaan uuden auton. Myös käyttökustannusten pieneneminen bensa- ja dieselautoihin verrattuna houkutteli.

Sähköauton hankinnassa Kujala pystyi hyödyntämään valtion 2000 euron hankintatuen sähköautoille, ja 2500 euron romutuspalkkion. Niinpä alennusta uudesta sähköautosta tuli yhteensä 4500 euroa, mikä oli Kujalalle ratkaiseva tekijä uuden auton hankinnassa. ”Ilman näitä tukia olisi menty kipurajan yli ja hankintaa olisi varmasti vielä jääty miettimään”, kertoo Kujala.

Hankintaa edelsi huolellinen selvitystyö

Skodaan Kujala päätyi pitkällisen vertailun jälkeen. Hän kertoo koeajaneensa sähköautoa jo pari vuotta sitten, ja on hakenut paljon tietoa sähköautoista esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Hänen valitsemassaan Enyaq-mallissa on juuri ne lisävarusteet, joita hän tarvitsee, myös auton hinta jäi kohtuulliselle tasolle. Autolla hän aikoo ajaa työmatkoja Vaasaan, ja lisäksi vaimo tulee todennäköisesti käyttämään autoa työmatkoihin, kun etätyöt loppuvat. Kujalalla on tällä hetkellä dieselauto, ja perheeseen tulee myös jäämään toinen diesel-auto sähköauton rinnalle.

Uutta autoa Kujala odottaa jo kärsimättömästi. Hän kertoo, että sillä pääsee optimiolosuhteissa kesällä ajamaan jopa 400 kilometriä yhdellä latauksella. Perhe suunnitteleekin jo jonkinlaista reissua, joka tehdään heti, kun auto kesäkuussa kotiin saapuu. Kujala on ottanut jo etukäteen selvää auton lataukseen liittyvistä seikoista. Hän kertoo esimerkiksi ladanneensa sovelluksen, jolla voi etsiä latauspisteitä. Kujala ei usko sähköauton muuttavan omaa ajokäyttäytymistä kovinkaan paljon, mutta uskoo, että pitkät matkat pitää suunnitella aiempaa paremmin.

Markku Kujala ja Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Jukka-Pekka Mäkelä kaupanteossa
Romutuspalkkio merkittävä lisäkannustin

Kujala kuuli alun perin sähköauton hankintatuesta ja romutuspalkkiosta uutisista ja etsi lisätietoa internetistä. Hän odotteli päätöstä siitä voiko hankintatuen ja romutuspalkkion hyödyntää yhdessä, ja kun myönteinen päätös joulukuun alussa tuli, hän lähti heti autokaupoille. Rinta-Joupin Autoliike oli Kujalalle ennestään tuttu autokauppa, joten sinne oli helppo mennä.

Sähköauton hankintatuen hyödyntäminen oli helppoa. Uuden auton Kujalalle myynyt Jukka-Pekka Mäkelä Rinta-Joupin Autoliikkeestä hoiti paperityöt, ja tuki tuli Kujalalle automaattisesti hinnanalennuksena. Hän kiittelee saamaansa palvelua, Mäkelä selvitti aktiivisesti maahantuojalta vastauksia kiperiin sähköteknisiin kysymyksiin, joita kaupanteossa heräsi. Kokonaisuutena kaupanteko sujui helposti ja nopeasti.

Romutuspalkkion hyödyntäminen on myös helppoa, uutta autoa hakiessa täytyy vain esittää vanhan auton romutustodistus, ja sen perusteella voi hyödyntää 2500 euron alennuksen. Romutuspalkkio on otettu huomioon hinnassa ja auton voi viedä romutettavaksi itselleen sopivana ajankohtana. Tärkeää on, että se on tehty ennen uuden auton noutoa ja maksua, sillä romutuspalkkion voi saada vain romutustodistusta vastaan.

Kujala kehottaa sähköauton hankinnasta kiinnostuneita miettimään omaa ajoprofiiliaan ja arvioimaan sen perusteella voisiko sähköautoa olla sopiva omaan käyttöön. Hän suosittelee puhumaan sähköauton omistajille ja selvittämään millaista sähköauton omistaminen käytännössä on. Lisäksi netistä löytyy valtavasti tietoa aiheesta. Hankintatukea ja romutuspalkkiota hän pitää hyvinä kannustimina sähköauton hankintaan ja suosittelee niihin perehtymistä auton hankintaa suunnitteleville. ”4500 euron kokonaisalennus on merkittävä”, hän korostaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä iso valikoima autoja joihin käy sähköauton tuki sekä romutuspalkkio.

Lue romutuspalkkiosta lisää

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu