Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

|

Markku Kujala tutustuu sähköautoon Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Jukka-Pekka Mäkelän opastuksella.

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon. Hän pystyi hyödyntämään sekä sähköauton hankintatuen, että romutuspalkkion ostaessaan joulukuun alussa perheelleen sähköauton.

Laihialainen Markku Kujala on ollut jo pitkään kiinnostunut sähköautoista ja seurannut niiden kehitystä useiden vuosien ajan. Joulukuun alussa hän lopulta otti ratkaisevan askeleen, ja teki kaupat täyssähköauto Skoda Enyaq-autosta. Kujala on aiemmin ostanut käytettyjä autoja, mutta sähköautojen kiinnostava tekniikka innosti hänet ostamaan uuden auton. Myös käyttökustannusten pieneneminen bensa- ja dieselautoihin verrattuna houkutteli.

Sähköauton hankinnassa Kujala pystyi hyödyntämään valtion 2000 euron hankintatuen sähköautoille, ja 2500 euron romutuspalkkion. Niinpä alennusta uudesta sähköautosta tuli yhteensä 4500 euroa, mikä oli Kujalalle ratkaiseva tekijä uuden auton hankinnassa. ”Ilman näitä tukia olisi menty kipurajan yli ja hankintaa olisi varmasti vielä jääty miettimään”, kertoo Kujala.

Hankintaa edelsi huolellinen selvitystyö

Skodaan Kujala päätyi pitkällisen vertailun jälkeen. Hän kertoo koeajaneensa sähköautoa jo pari vuotta sitten, ja on hakenut paljon tietoa sähköautoista esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Hänen valitsemassaan Enyaq-mallissa on juuri ne lisävarusteet, joita hän tarvitsee, myös auton hinta jäi kohtuulliselle tasolle. Autolla hän aikoo ajaa työmatkoja Vaasaan, ja lisäksi vaimo tulee todennäköisesti käyttämään autoa työmatkoihin, kun etätyöt loppuvat. Kujalalla on tällä hetkellä dieselauto, ja perheeseen tulee myös jäämään toinen diesel-auto sähköauton rinnalle.

Uutta autoa Kujala odottaa jo kärsimättömästi. Hän kertoo, että sillä pääsee optimiolosuhteissa kesällä ajamaan jopa 400 kilometriä yhdellä latauksella. Perhe suunnitteleekin jo jonkinlaista reissua, joka tehdään heti, kun auto kesäkuussa kotiin saapuu. Kujala on ottanut jo etukäteen selvää auton lataukseen liittyvistä seikoista. Hän kertoo esimerkiksi ladanneensa sovelluksen, jolla voi etsiä latauspisteitä. Kujala ei usko sähköauton muuttavan omaa ajokäyttäytymistä kovinkaan paljon, mutta uskoo, että pitkät matkat pitää suunnitella aiempaa paremmin.

Markku Kujala ja Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Jukka-Pekka Mäkelä kaupanteossa
Romutuspalkkio merkittävä lisäkannustin

Kujala kuuli alun perin sähköauton hankintatuesta ja romutuspalkkiosta uutisista ja etsi lisätietoa internetistä. Hän odotteli päätöstä siitä voiko hankintatuen ja romutuspalkkion hyödyntää yhdessä, ja kun myönteinen päätös joulukuun alussa tuli, hän lähti heti autokaupoille. Rinta-Joupin Autoliike oli Kujalalle ennestään tuttu autokauppa, joten sinne oli helppo mennä.

Sähköauton hankintatuen hyödyntäminen oli helppoa. Uuden auton Kujalalle myynyt Jukka-Pekka Mäkelä Rinta-Joupin Autoliikkeestä hoiti paperityöt, ja tuki tuli Kujalalle automaattisesti hinnanalennuksena. Hän kiittelee saamaansa palvelua, Mäkelä selvitti aktiivisesti maahantuojalta vastauksia kiperiin sähköteknisiin kysymyksiin, joita kaupanteossa heräsi. Kokonaisuutena kaupanteko sujui helposti ja nopeasti.

Romutuspalkkion hyödyntäminen on myös helppoa, uutta autoa hakiessa täytyy vain esittää vanhan auton romutustodistus, ja sen perusteella voi hyödyntää 2500 euron alennuksen. Romutuspalkkio on otettu huomioon hinnassa ja auton voi viedä romutettavaksi itselleen sopivana ajankohtana. Tärkeää on, että se on tehty ennen uuden auton noutoa ja maksua, sillä romutuspalkkion voi saada vain romutustodistusta vastaan.

Kujala kehottaa sähköauton hankinnasta kiinnostuneita miettimään omaa ajoprofiiliaan ja arvioimaan sen perusteella voisiko sähköautoa olla sopiva omaan käyttöön. Hän suosittelee puhumaan sähköauton omistajille ja selvittämään millaista sähköauton omistaminen käytännössä on. Lisäksi netistä löytyy valtavasti tietoa aiheesta. Hankintatukea ja romutuspalkkiota hän pitää hyvinä kannustimina sähköauton hankintaan ja suosittelee niihin perehtymistä auton hankintaa suunnitteleville. ”4500 euron kokonaisalennus on merkittävä”, hän korostaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä iso valikoima autoja joihin käy sähköauton tuki sekä romutuspalkkio.

Lue lisää täältä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Merkkihuolto ehkäisee tulevaisuuden ongelmia – Pasi ajaa Kangasalta Poriin huollattaakseen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Kangasalalainen Pasi Lehtinen ajaa mieluusti 135 kilometrin matkan huollattamaan...

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona...

Luksusautolla ajo on yrittäjälle kuin lomaa – ”BMW on käytössä osoittautunut ajonautinnoksi”

Uusia urapolkuja asiakkaille etsivä Katja Noponen arvostaa autoa, joka...

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen: ”Auton etsintä on meille tuttua puuhaa”

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä....

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen