Rinta-Joupin Autoliike - Ajankohtaiset - Ajankohtaista - Polttoaineen lisäksi auton ympäristökuormitukseen vaikuttaa myös voiteluöljyn laatu

Polttoaineen lisäksi auton ympäristökuormitukseen vaikuttaa myös voiteluöljyn laatu

|
Mekaanikko huolto | Rinta-Joupin Autoliike

Ympäristöasioita mietitään Rinta-Joupin Autoliikkeessä yhteistyösopimuksissa. Shellin maakaasupohjaisen voiteluöljyn valinta koko huoltoketjun öljyksi on yksi esimerkki tästä.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä yksi arvoista on ympäristöstä huolehtiminen. Ympäristötavoitteet perustuvat toiminnan aiheuttamiin merkittävimpiin ympäristövaikutuksiin. Näitä ovat autoliikekiinteistöjen lämpöenergian kulutus, sähkön kulutus ja tehokas jätelajittelu, jota noudattamalla kaatopaikalle päätyvän jätteen määrä minimoidaan.

Autoalan Keskusliiton (AKL) Ympäristöohjelmaa on sovellettu Rinta-Joupin Autoliikkeessä jo yli kymmenen vuoden ajan, ja vuodesta 2015 lähtien Toyota-liikkeissä on ollut ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti edellyttää yritystä selvittämään kaikki ympäristövaikutuksensa sekä parantamaan jatkuvasti toimintaansa ympäristöä ajatellen.

Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja Heikki Tannerin mukaan jokainen teko ympäristön puolesta on tärkeä. Pienetkin muutokset vaikuttavat paljon, kun niitä tehdään jatkuvasti lisää.

– Meillä on yhteensä yksitoista huoltoa ja niissä työskentelee sata autohuollon ammattilaista. Kun jokainenmeistä toimii puhtaamman ympäristön puolesta, saavutamme yhdessä merkittäviä tuloksia.

Konkreettinen esimerkki ympäristöteosta on Shellin maakaasupohjainen öljy, joka kestää pidempään ja on puhtaampaa. Globaali ympäristötilanne on saanut Shellin asettamaan tavoitteeksi, että yritys on kokonaan hiilineutraali vuonna 2050.

– Ensimmäinen askel tällä tiellä on Premium-voiteluaineet. Shell Helix Ultra 0W valmistetaan maakaasusta Shellin PurePlus-teknologialla, kertoo Shelliä edustavan Univar Solutionsin asiakkuuspäällikkö Stefan Brandt.

Voiteluaineilla on merkitystä

Shellin PurePlus-teknologialla tuotetaan 99,5 prosenttia puhdasta kristallinkirkasta perusöljyä. Shell-moottoriöljyjen koostumus tuo monia hyviä ominaisuuksia, kuten vähäisemmän haihtumisen, joten moottoriöljyä tarvitsee lisätä harvemmin. Plussaa on myös matalampi viskositeetti* myös alhaisissa lämpötiloissa.

– Kun moottoriöljy pysyy pakkasessakin juoksevana, helpottaa se kylmäkäynnistystä ja kuluttaa vähemmän polttoainetta. Myös pienempi kitka vähentää polttoaineenkulutusta, Brandt sanoo.

Hän kertoo, että nykyisistä voiteluaineista on tullut moottorin ”varaosa”, jonka ominaisuudet otetaan huomioon jo moottorin suunnitteluvaiheessa. Näin toimien saadaan aikaiseksi entistä parempia ajoneuvoja.

Ympäristövastuu kuuluu kaikille

Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Max Jansson vaihtoi pari vuotta sitten dieselautonsa uuteen, ympäristöystävällisempään Škoda Superb IV -hybridiin.

– Tämä on ollut autoistani paras auto koskaan. Päätin kantaa oman vastuuni ympäristöstä ja valita hybridin. Minulla tulee myös paljon kaupunkiajoa ja silloin voin ajaa kokonaan sähköllä. 25-vuoden ajan Rinta-Joupin Autoliikkeen asiakkaana ollut Jansson huollattaa autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeen Škoda-merkkihuollossa. Siellä on käytössä parhaat mahdolliset voiteluaineet ja ammattitaitoinen henkilökunta.

– Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa puhtaamman autoilun puolesta. On meidän kaikkien velvollisuus miettiä ympäristöasioita ja toimia asian edistämiseksi. Olen ollut niin tyytyväinen hybridiin, että en enää palaa dieselautoihin, hän toteaa.

Yhdessä puhtaampaa autoilua

Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja arvostaa yhteistyökumppaneita, joiden avulla yrityksen toimintoja voidaan kehittää kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Tanner kertoo, että Shell-yhteistyö on vakaalla pohjalla.

– Kummankin yrityksen toiminnassa korostuu kehityshakuisuus ja vastuullisuus – ne ohjaavat myös yhteistyötämme, hän toteaa.

Henkilöautoliikenteen päästöjä voidaan Suomessa vähentää merkittävästi uusimalla autokantaa. Vastuullisuus onkin nykyään keskeinen valintakriteeri auton hankinnassa ja hybridien sekä sähköautojen menekki myynti on kasvanut.

Lue lisää vastuullisuudesta Rinta-Joupin Autoliikkeessä

*Viskositeetti kertoo öljyn (tai muun nesteen) juoksevuuden. Viskositeettiluokka määrittää mitattavat raja-arvot, joiden sisällä öljyn viskositeetin tulee pysyä. Mitä pienempi viskositeettiluokan lukuarvo, sitä juoksevampaa (tai ohuempaa) öljy on.

Lue myös nämä

Matkailuajoneuvojen huolto nyt myös Turussa

Ammattitaitoisen caravan-huoltomme löydät nyt Kempeleen lisäksi myös Turusta! Turun...

BMW JOY ON THE ROAD -kiertue Mikkelissä 10.5.

Tervetuloa koeajamaan sähköistetty BMW-mallisto. Kiertue meillä: Porissa 26.4. klo...

Olemme mukana Lapin Erämessuilla toukokuussa

Lapin Erämessuilla voi tutustua Rinta-Joupin Autoliikkeen monipuoliseen matkailuajoneuvojen valikoimaan....

Olemme mukana Turun Caravan Show 2022 -messuilla 22.-24.4.

Turun Caravan Show 2022 -messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 22.-24.2022....

Sähköautojen hankintatuki jatkuu

Hallitus on myöntänyt lisärahoitusta sähkö- ja kaasuautojen hankintatuelle. Päätöksen...

Kuopion myymälän avajaisia juhlitaan lauantaina 9.4.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Kuopion myymälän avajaisia juhlitaan tulevana lauantaina. Avajaistarjouksena...

KIA, BMW ja Mitsubishi myyntinäyttely Savonlinnassa 9.4.

Edellisen kerran tapahtuma toteutettiin joulukuussa 2021. Esittelyssä Kia, BMW...

Rinta-Joupin Autoliikkeen 28. myymälä avasi ovensa Kuopiossa

Rinta-Joupin Autoliike jatkaa kasvuaan. Yrityksen 28. myymälä on avannut...

Rinta-Joupin Autoliike lahjoittaa Punaisen Ristin hätäapukeräykseen – Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi

Ukrainan tilanne huolettaa meitä kaikkia. Auttaaksemme hädässä olevia ihmisiä...

Kia EV6 on Vuoden Auto 2022

Kia EV6 on voittanut kansainvälisen Vuoden Auto eli The...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu