Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

|

Matkailuajoneuvot ovat nykyään hyvin varusteltuja ja mukavuus on talvellakin huipussaan. Liikkuvan oman lomakodin hyvät puolet vain korostuvat pitkään jatkuneen koronapandemian aikana.

Pietarsaarelainen yrittäjä Mika Vacker ei olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että hänestä kuoriutuu innokas karavaanari. Lapsena Suomea ja Eurooppaa matkailuautossa kiertänyt mies oli vannoutunut veneilijä ja viihtyi perheen kanssa lomilla Espanjassa. Vaimo Jessica oli kyllä kertonut matkailuautohaaveistaan, mutta tuloksetta.

Viime kesänä se sitten tapahtui. Kun korona supisti reissaamiset kotimaahan ja veneellä oli paikat kierretty jo moneen kertaan, Vacker muutti mielensä. Vene myytiin ja tilalle ostettiin matkailuauto Rinta-Joupin Autoliikkeestä. Tien päälle uudella Carado T339 -matkailuautolla lähti viisihenkinen perhe ja kaksi villakoiraa.

Puoli-integroidun matkailuauton mittariin on tullut vajaassa puolessa vuodessa jo seitsemäntuhatta ajokilometriä. Vackerin mielestä reissun päälle voi lähteä ihan mihin vuodenaikaan tahansa. He ovat matkailleet paljon lähinnä pohjoisessa.

– Olemme käyneet syksyllä ja talvella Ylläksellä, Rukalla, Posiolla ja monessa muussa paikassa. Matkailuauton yksi parhaista puolista on, että liikkumisen lisäksi perhe on tiiviisti yhdessä. Vaimon siskon perhe on reissannut kanssamme, se on ollut tosi mukavaa, Vacker kertoo.

Hienoa on myös se, että matkailuautolla voi aina löytää uusia mielenkiintoisia lomailukohteita. Perheen viimeisin reissu suuntautui joulun jälkeen Ruotsiin Kåbdalis-tunturille.

– Alkoi tuntua siltä, että Lapissa on liikaa ihmisiä ja vähän riskialtista koronan takia. Tuossa pienessä paikassa Ruotsissa ei tarvinnut hisseihin jonotella ja kun laitoimme itse ruokamme, niin olo oli turvallinen, hän toteaa.

Uusi matkailuauto tilauksessa

Vackerin seuraava matkailuauto on jo Rinta-Joupin Autoliikkeessä tilauksessa. Mies muutti mielipiteensä myös niin kutsutuista ”hattuhyllyautoista”, joita oli aikaisemmin karsastanut ulkonäön takia. Nyt mukavuus vei voiton: matkustamista helpottaa, kun ei tarvitse joka yö tehdä ruokapöydästä sänkyä.

Alkovimallinen Carado A464 lisää paitsi matkustusmukavuutta, tuo tarvittavaa lisätilaa isolle perheelle. Läpikuljettava iso takatalli on erityisesti talvimatkailussa tarpeellinen, sillä sinne mahtuvat hyvin laskettelusukset ja monot.

Vacker kehuu Fiatin alustalle rakennetun Caradon ajettavuutta, mukavia yksityiskohtia ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Auton tekniikka on niin kehittynyttä, että se on aiheuttanut myös hämmennystä.

– Olimme talvella Vuokatissa ja täytin vesisäiliötä. Ihmettelin, että kuinka sinne voi mennä vettä niin paljon. Aivan kuin säiliö ei tulisi täyteen ollenkaan. Sitten selvisi, että matkailuautossa on kytkin, joka tyhjentää vesisäiliön, kun tulee liian kylmä.

Tuore karavaanari on myös kumonnut omia ennakkoluulojaan matkailuautolla ajavista. Kyseessä ei ole pelkästään eläkeläisten harrastus.

– Matkailuautoilu sopii myös nuoremmille ja ajaa voi ihan tennareilla, alle nelikymppinen toteaa hymyillen.

Hyvä ratkaisu reissuhaaveisiin

Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteen matkailuajoneuvovastaava Henry Fräntilä kertoo, että hyvin varusteltuja matkailuajoneuvoja ostetaan läpi vuoden. Yhä useampi ajaa niillä muutenkin kuin vain lämpiminä kesäkuukausina.

– Varsinkin nyt kun ihmisillä on patoutuneita matkahaaveita, matkailuauto tarjoaa siihen erinomaisen ratkaisun. Autolla voi liikkua omalla porukalla ja yöpyä vaikka luonnon keskellä. Monen mielestä matkailu on näin turvallisempaa kuin hotelleissa yöpyen.

Matkailuautot ovat nykyään niin hyvin eristettyjä, että ne pysyvät lämpimänä myös pakkasella. Lisälämpöä ja suojaa autolle tuo talvietupeitto, joka pitää kätevästi myös ikkunat sulana.

Ennen matkalle lähtöä on syytä huolehtia, että kaasupullot ovat täynnä ja lämmitykseen käytettävä sähköjohto mukana. Lisäksi lumi on poistettava aina katolta ennen tien päälle lähtöä.

Fräntilän mukaan talvikäytössä korostuvat matkailuauton säilytystilaratkaisut. Suuri takatalli helpottaa talviurheiluvälineiden pakkaamista ja suihkutilaa voi käyttää ulkovaatteiden kuivatukseen.

– Kokemuksesta tiedän, miten hienolta tuntuu lähteä matkailuautolla, vaikka pohjoiseen. Halutessaan voi parkkeerata lähelle rinnettä ja nauttia hyvän laskettelupäivän jälkeen tunnelmasta ja lämmöstä omassa matkakodissa, hän fiilistelee.

Matkailuauton talvikäyttäjän muistilista:
 • Tarkista, että matkailuautossa on hyvät talvirenkaat
 • Hanki ohjaamoon talvietupeitto, se suojaa ja lämmittää
 • Varmista, että tankissa on talvilaadun dieseliä
 • Huollata auton alusta ja polttoainejärjestelmä ennen talvikautta
 • Varmista lämmityslaitteen toimintakunto jo ennen matkaa
 • Varmista akkujen kunto ja lataus
 • Varaa mukaan varakaasupullo, sillä kylmällä kaasua kuluu huomattavasti enemmän lämmitykseen kuin lämpimällä säällä
 • Ota matkalle mukaan myös pehmeä pitkävartinen lumiharja, kunnon lumilapio, akkukaapelit ja hinausköysi
 • Voitele ovien lukot hyvin, ota varalle lukkosulaa
 • Tyhjennä käytön jälkeen vesijärjestelmät
 • Puhdista matkailuajoneuvon katto lumesta ja jäästä ennen ajomatkaa
 • Jätä kaappien ja laatikoston ovet auki käytön jälkeen, niin ilma kiertää paremmin

 

Tutustu tästä Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuajoneuvovalikoimaan ja valitse oma reissukumppanisi

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Merkkihuolto ehkäisee tulevaisuuden ongelmia – Pasi ajaa Kangasalta Poriin huollattaakseen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Kangasalalainen Pasi Lehtinen ajaa mieluusti 135 kilometrin matkan huollattamaan...

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona...

Luksusautolla ajo on yrittäjälle kuin lomaa – ”BMW on käytössä osoittautunut ajonautinnoksi”

Uusia urapolkuja asiakkaille etsivä Katja Noponen arvostaa autoa, joka...

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen: ”Auton etsintä on meille tuttua puuhaa”

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä....

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen