Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Mika ja Sari kiersivät matkailuautolla Lofoottien henkeäsalpaavissa maisemissa

Mika ja Sari kiersivät matkailuautolla Lofoottien henkeäsalpaavissa maisemissa

|

 

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Tervajoella myyntipäällikkönä työskentelevä Mika Hakola testasi matkailuautoilua kymmenen päivän reissulla Norjan Lofooteille.

Seinäjokelaisen Mika Hakolan kokemukset matkailuautoista olivat tähän mennessä olleet yhden tai kahden yön reissuja Suomessa. Syyskuussa hän lähti puolisonsa Sarin ja koiraveljesten Tatun ja Patun kanssa valloittamaan Pohjois-Norjaa.

Matkakodiksi valikoitui kahdelle hengelle passeli Bürstner. Nexxo Time Edition 30 oli hyvä valinta kompakteilla mitoillaan: kätevä 2,30 metrin leveys tekee siitä ketterän auton Norjan mutkaisilla pikkuteillä, ja pituutta autolla on alle seitsemän metriä, eli sitä voi ajaa B-kortilla.

Suunnitteluvaiheessa apuna olivat kokeneiden Norjassa kävijöiden vinkit ja Facebookin Pohjois-Norjan matkailijaryhmät.

– Pääkohteemme oli Lofootit, jonne päätimme ajaa nopealla aikataululla. Halusimme kierrellä siellä mahdollisimman paljon, Mika selvittää.

Seinäjoelta lähdön jälkeen ensimmäinen sopiva pysähdys oli Levitunturilla puskaparkissa eturinteen juurella. Aamulla herätessä oli jo vaikuttavat näkymät, mutta vielä parempaa oli luvassa.

Matka jatkui isoa E8-tietä pitkin Kilpisjärvelle ja pian avautuikin ikkunasta hulppeat norjalaismaisemat. Auton nokka kääntyi E6-tielle ja seuraava yöpymispaikka oli jo melkein Lofooteilla: Evenes Camping oli pieni kotoisa leirintäalue. Yllätykseksi sata metriä ennen kohdetta olikin tietyö, ja kiertoreitti toi lisämatkaa 25 minuuttia.

– Alun perin meillä oli aikomus yöpyä enemmänkin puskaparkeissa, mutta mukavuudenhalu päästä sähkötolpan juureen ja keittää aamukahvit voittivat, Mika tunnustaa.

Matkailuautolla edullisemmin kalliissa Norjassa

Norjalla on maine kalliina matkailumaana, mutta sen voi kokea edullisemmin matkailuautolla. Lofooteille pääsee siltaa pitkin omalla autolla, tietulleja ei ole ja kaupassa ruoka maksaa vain hiukan enemmän kuin Suomessa.

Kun lähtee lomalle matkailuautolla, voi unohtaa huolet majapaikkojen buukkaamisesta. Reissaaminen on myös edullisempaa, kun koti kulkee mukana. Mika kertoo, että kaikki sujui matkalla mainiosti: Ruoanlaitto oli helppoa, kun keittiö oli mukana ja leirintäalueella sai matkailuauton sähkövirran päähän. Iso jääkaappi palveli hyvin tarkoitustaan. Apuna toimivat myös matkailuautoiluun tehdyt kännykkäsovellukset, joista saa hyviä vinkkejä tien päällä.

Lisäksi tasokkailla leirintäalueilla voi yöpyä edullisesti. Mikan mukaan hintataso on suunnilleen sama kuin Suomen leirintäalueilla, mutta kokemukset ovat huikeampia. Esimerkiksi heidän yöpymispaikkaansa Lofoten Beach Campia ympäröivät korkeat vuoret ja kaksi upeaa hiekkarantaa. Siellä Welsh Corgi -veljesten kelpasi kirmailla pehmeässä hiekassa. Ranta on myös lainelautailijoiden suosikkipaikkoja.

Toinen matkan kohokohta sijaitsi Lofoottien eteläisimmässä kärjessä. E10-tien päätepisteessä on pikkuinen kylä nimeltään Å i Lofoten, jota pidetään Lofoottien kauneimpana kalastajakylänä. Kolmas suosikkikohteista oli Hov Gårdissa sijaitseva hevostila, jossa on leirintäalue ja erinomaiset mahdollisuudet patikoida.

Norjan tuulia pääsivät nuuhkimaan myös perheen corgiveljekset Tatu ja Patu.

Reissun varrelle mahtui myös paljon muutakin nähtävää, kuten upeat revontulet. Saksalaiset matkailijat olivat sen verran innoissaan, että sammuttivat omatoimisesti leirintäalueelta valoja, jotta taivaan loimu näkyisi paremmin.

Unstadissa sijaitsevasta kahvilasta löytyvät maailman parhaaksi rankatut kanelipullat. Ne piti käydä tietenkin koemaistamassa – ja olivat maineensa veroisia. Tuliaisiksi he ostivat Vuorilla-muumimukeja, joita on saatavilla enää Norjasta, Suomessa ne on loppuunmyyty.

Ehdottomasti kokemisen arvoinen oli paluumatkan varrella lähellä Suomen rajaa sijaitseva Gorsabrua. Pohjois-Euroopan syvin kanjoni tarjoilee huikeita näkymiä ja Gorsa-vesiputouksen, jossa vesi pauhaa 122 metrin korkeudelta syvään kanjoniin.

– Myös rotkon yli vievä silta oli vaikuttava, Mika kertoo.

Kymmenessä päivässä 3600 kilometriä

Kymmenen päivää, 3600 kilometriä ja auto käynnissä yhteensä 57 tuntia. Sari ajoi 600 kilometriä ja Mika loput 3000. Vain kerran jäi auto jumiin pehmeälle parkkipaikalle, siitäkin he selvisivät säikähdyksellä ja lapioimalla hiekkaa renkaan alle.

– Normaalilla ja nykyaikaisesti varustellulla matkailuautolla pärjää hyvin Pohjois-Norjassa. Ei sinne mitään ihmeellisyyksiä vaadita, leirintäalueilla on helppo tyhjätä septitankki ja lisätä puhdasta vettä säiliöön.

– En ehkä olisi kuumimpana turistikautena lähtenyt ajamaan kapeita pikkuteitä ryysikseen, mutta nyt syksyllä oli hyvin tilaa liikkua. Ja aikaa ei matkalla tunnu koskaan olevan riittävästi, kaksi viikkoa olisi ollut meillekin parempi, Mika pohtii.

Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja koirat matkasivat sujuvasti mukana. Ensikokemus pitkän matkan karavaanarina oli positiivinen eikä reissu varmasti jäänyt viimeiseksi.

Katso Mikan videot matkasta alta.

Haluatko nähdä lisää videoita? Tilaa YouTube-kanavamme!

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan

Kommentit (3)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Tuomas Fkirjoittaa:

Hieno ja havainnollistava esittely!

Riittakirjoittaa:

Mitä reissu tuli maksamaan?

P Liikanenkirjoittaa:

Mites meni koirien kaa Norjan tullissa , mitä vaaditaan ?

Lue myös nämä

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu