Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

|

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona ja yöpymispaikkana Sofia-tyttären tehdessä kansainvälistä autourheilu-uraa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteestä ostettiin upouusi Roadcar Van R 540 -retkeilyauto, jonka erityistehtävänä on toimia yhdeksänvuotiaan karting-kuskin varikkoautona. Kansainvälisiä kilpailuja ajava Sofia Povazhnaia kuuluu italialaiseen Baby Race Driver Academyyn, jossa hän ainoana tyttönä opiskelee 6–15-vuotiaiden tiimissä huippukuskiksi. Ajajat tulevat ympäri maailmaa, Sofialla on Italian ajolisenssi.

Sofia opiskelee 6–15-vuotiaiden tiimissä huippukuskiksi ainoana tyttönä.

Auton ostanut tytön isä, insinööri Alexander Povazhnyy kertoo, että retkeilyauto helpottaa kalliin moottoriharrastuksen budjettia ja aikatauluja.

– Retkeilyautolla pystymme majoittumaan kilpailupaikalle, näin tyttö saa mahdollisimman pitkät lepoajat ja pystyn valmistamaan hänelle itse kaikki ateriat. Tämän kauden kilpailubudjetti on noin 70 000 euroa, ilman retkeilyautossa majoittumisia se olisi paljon enemmän.

Hänestä on tullut jo Rinta-Joupin Autoliikkeen kanta-asiakas. Povazhnyyn ensimmäinen retkeilyauto oli myös ostettu samasta paikasta, kuten myös yksi henkilöauto. Hän tunnustaa hymyillen, että oli varmasti aika haastava asiakas monine erikoistoiveineen, joita varikkoautolta edellytti. Kaikki sujui kuitenkin hienosti ja hän on tyytyväinen retkeilyautoon ja sen varusteluihin.

Potentiaalinen vauhtityttö

Sofian tie autourheiluun on ollut täynnä yllätyksiä. Isä kertoo, että liikunnallinen tyttö aloitti yksivuotiaana lasketteluharrastuksen. Sen jälkeen oli kolmivuotiaana vuorossa tanssi, mutta suunta muuttui yllättäen yksien lastenjuhlien jälkeen. Siellä Sofia kokeili alle kouluikäisenä ensimmäisen kerran karting-autolla ajoa ja hänen lahjansa huomattiin.

Noista lastenjuhlista tie vei eurooppalaisille karting-radoille ja kilpailemaan myös Suomen sarjoihin. Hiljattain Sofia osallistui Vantaalla pidettyihin kisoihin, joissa hän sijoittui Mini-sarjassa yhdeksänneksi. Muita tyttöjä ja varsinkaan näin nuoria ei kärkituloksissa näkynyt.

Entistä kilpa-autoilija Ayrton Sennaa ihaileva vauhtityttö on saanut italialaisilta lempinimen Ayrton Sonja. Aika näyttää, millaisille kierrosajoille ja mihin saakka tytön rahkeet riittävät.

– Sofiassa on tahdonvoimaa ja halu päästä pitkälle, mutta se vaatii paljon työtä ja rahaa, isä myöntää.

Sofia Povazhnaia kuuluu italialaiseen Baby Race Driver Academyyn, jossa hän opiskelee huippukuskiksi.
Retkeilyauto näppärä harrastuksiin

Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteen automyyjä Ossi Liukka kertoo, että matkailuautoa kompaktimpi retkeilyauto sopii monenlaiseen harrastustoimintaan. Se on käytännössä pakettiauto, jonka sisään on rakennettu majoittumismukavuudet: sänky, pöytä, keittiö ja vessa suihkuineen. Lisäksi etupenkit kääntyvät pöydän tuoleiksi.

Usein retkeilyauton valinneet harrastavat lyhyitä viikonloppureissuja eivätkä koe tarvitsevansa niin paljon oleskelutilaa kuin muut karavaanarit. Retkeilyauto käy myös hyvin työajoon, reissutyöläisen yöpymispaikaksi ja miksei myös etätyökonttoriksi.

Roadcar Van R 540 -mallin leveys on 205 cm ja pituus 540 cm eikä korkeuttakaan ole kuin 258 cm. Liukka vakuuttaa, että sen ulkomitat oppii kyllä nopeasti hahmottamaan myös peruuttaessa – varsinkin kun käytössä on peruutuskamera. Autoa saa ajaa tavallisella B-ajokortilla.

– Peltikorinen retkeilyauto on turvallisempi ajossa ja sillä voi hyvin yöpyä vaikka kadun varrella. Lisäksi se on mittasuhteiltaan sopivampi esimerkiksi kaupungissa parkkeeraamiseen. Pienimmät mallit mahtuvat näppärästi parkkiruutuun, hän toteaa.

Laatua kohtuuhinnalla

Roadcarit valmistetaan samalla tehtaalla Saksassa kuin kalliimmat Pössl-retkeilyautot. Monet ovatkin ihastuneet toimivien pohjaratkaisujen ja laadukkaan työnjäljen omaaviin kohtuuhintaisiin Roadcareihin.

– Tämä varikkoautoksi ostettu lyhyt retkeilyauto maksoi uutena noin 50 000 euroa. Siihen hintaan tuli jo lisävarusteita, kuten automaattivaihteisto, tehokkaampi 160 hevosvoiman moottori, vahvistetut jouset ja 16 tuuman alumiinivanteet, Liukka luettelee.

Matkailuvaunun, -auton ja retkeilyauton ostoa vasta miettivälle Liukka antaa neuvon, että käyttötarkoitus ja mukana matkustavien henkilöiden lukumäärä ratkaisee paljon.

– Jos viihtyy samalla leirintäalueella koko kauden, niin silloin ehdottomasti matkailuvaunu. Pidemmille reissuille sopii matkailuauto ja retkeilyauto esimerkiksi harrastustoimintaan ja pariskunnille. Meidän perheessä on vaimo ja kaksi lasta, joten valintamme on ollut matkailuauto, hän kertoo.

Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy uusia ja käytettyjä matkailuajoneuvoja noin 300 kappaletta. Liike edustaa uusia matkailuautoja, -vaunuja ja retkeilyautoja useilta eri merkeiltä, jotka ovat Carado, Hobby, Hymer, LMC, Pössl, Roadcar ja Fendt. Lisäksi Kempeleessä palvelee täyden palvelun matkailuajoneuvohuolto.

Tutustu matkailuajoneuvo valikoimaan tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Mikan BMW:stä huolehditaan säännöllisesti huoltoleasingillä

Mika Lemettisen leasingauto BMW 530e Luxury Line hurmaa edelleen,...

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat...

Kesätöissä Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Tarjoamme joka vuosi lähes sadalle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua autoalan...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Tero Jussinmäki on törmännyt usein diesel- ja sähköautojen väliseen...

Jaajo toista kertaa reissussa matkailuautolla – sporttireissu kaveriporukalla Porvooseen

Jaajo kävi kavereineen toista kertaa reissussa matkailuautolla, tällä kertaa...

Sporttinen ja ekologinen BMW X3 sopii laskettelukeskus Tornimäen brändiin – ”Bemarista huokuu kaikessa laatu”

Yritykselle on tärkeää, että auto sopii myös sen brändiin....

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita,...

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen