Koko Kansan Automessut Koko Kansan Automessut Katso tarjoukset
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Tiesitkö, että voit saada valtiolta rahaa auton ostoon? Sähköauton hankintatuki on huikeat 2000 euroa!

Tiesitkö, että voit saada valtiolta rahaa auton ostoon? Sähköauton hankintatuki on huikeat 2000 euroa!

|

Sähköauton hankintatuki on voimassa vielä noin vuoden ajan. Uuden, tuen ehdot täyttävän sähköauton ostaja saa valtiolta 2000 euroa.

Sähköauton hankintatuki esiteltiin Suomessa jo vuonna 2018, mutta se ei ole vieläkään kaikkien tiedossa. Nykyisen tuen hyödyntämiseen on aikaa vielä ensi vuoden loppupuolelle, joten nyt on hyvä aika ottaa asiasta selvää. Sähköauton ostaja saa siis valtiolta tukea peräti 2000 euroa uuden sähköauton hankintaan. Prosessi hoituu kuin itsestään, kunhan muistaa huomioida 50 000 euron hintakaton.

Rinta-Joupin Autoliike hoitaa kaiken puolestasi

Rinta-Joupin Autoliikkeen kenttäjohtaja, Tervajoella työskentelevä, Jukka Myntti tietää tästäkin tukiaiheesta laajasti ammattinsa puolesta. Hän on ollut autoalan perheyrityksessä työntekijänä jo 12 vuotta.

– Kun asiakas ostaa uuden, eli rekisteröimättömän, alle 50 000 euron hintaisen sähköauton, maksaa valtio siitä osan, eli 2 000 euroa. Me Rinta-Joupin Autoliikkeessä hoidamme kaiken asiakkaan puolesta, eli prosessi on siinä mielessä erittäin helppo asiakkaalle, lupaa Myntti.

Runsaasti ehdot täyttäviä autoja

Myntti huomauttaa, että tällä hetkellä Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyvät, rekisteröimättömät, siirtokilpiset esittelyautot, täyttävät valtion tuen ehdot. Asiakkaan ei siis välttämättä tarvitse edes tilata tämänkaltaista uutta sähköautoa ehtojen täyttämiseksi ja tuen saamiseksi. Rinta-Joupin Autoliikkeellä on hyvä valikoima uusia sähköautoja ja sellaisen voi saada parhaimmillaan lähes heti käyttöön.

Luonnollisesti myös uuden auton tilaaminen on Myntin mukaan mahdollista. Tällöinkin ostajan tulee ottaa huomioon kaksi asiaa. Ensimmäiseksi auton kokonaishinnan pitää jäädä alle 50 000 euron ja toiseksi sähköauton pitää olla otettu käyttöön marraskuun loppuun mennessä vuonna 2021.

– Vielä on siis mainiosti aikaa, mutta toimitukselle on hyvä jättää riittävästi pelivaraa. Siksi sähköautoa miettivän kannattaa tehdä päätöksiä pian!

Osaava henkilökunta auttaa

Rinta-Joupin Autoliike auttaa mielellään asiakasta kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä myös tähän prosessiin liittyen. Myntti kertoo yksiselitteisesti, että hankintatuki käydään aina asiakkaan kanssa tarkasti läpi, jotta asiakkaalla on täysi ymmärrys tuesta ja sen mahdollisuuksista.

– Ehdottomasti asiat selvitetään asiakkaalle! Hankintatuki on niin iso etu, että ilman muuta on tärkeää tarkastella sitä asiakkaan kanssa, Myntti sanoo.

Auton ostajan ei siis tarvitse ymmärtää aihetta tai tuntea täytettäviä dokumentteja. Osaavat automyyjät Rinta-Joupin Autoliikkeessä hoitavat kaiken valmiiksi. Myntti ei tunnu keksivän hankintatuesta huonoja puolia yrittämälläkään. Sen sijaan hyviä puolia ei tarvitse juurikaan miettiä. Listaa riittäisi pitkästikin.

– Tietysti hankintatuki auttaa alentamaan autojen keskipäästöjä Suomessa. Sähköautothan ovat kaikkein puhtaimpia valintoja. Lisäksi tuen suuruus on erittäin merkittävä, kehuu Myntti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Rinta-Joupin Autoliikkeen edustama erittäin suosittu sähköautomalli on Kia e-Niro, josta myös saa hankintatukeen liittyvän 2000 euron edun.

Tuen piiriin mahtuu paljon erilaisia sähköautoja

Kallein hankintatuen piiriin pääsevä sähköauto saa Myntin mukaan maksaa 50 000 euroa. Se toki jättää kaikkein kalleimpia sähköautoja tuen ulkopuolelle, mutta mukaan mahtuu hyvin laajasti erilaisia sähköautoja monelta eri valmistajalta. Tarjontaa kasvaa koko ajan ja moni uutuus osuu 30 000 – 45 000 euron välimaastoon.

– Toki hintaraja jättää ulkopuolelle juuri premium-luokan autoja, mutta se kattaa kuitenkin hyvin kaikkein eniten ostetut mallit. Eräs Rinta-Joupin Autoliikkeen edustamista suosituista sähköautomalleista on Kia e-Niro, josta myös saa hankintatukeen liittyvän edun.

Myntti ei usko hankintatuen sotkevan markkinoita millään tavalla, sillä sähköautoja on kuitenkin suhteellisen vähän.

– Niiden myynti on edelleen vain pieni osuus kaikista Suomessa myytävistä autoista. Lisäksi tuki koskee kaikkia alle 50 000 euroa maksavia sähköautoja, joten se ei siinäkään mielessä ole turhan rajoittava.

Merkittävä etu sähköauton ostajalle, kiitos valtiolle

Erityisen hyvänä asiana Myntti pitää sitä, että hankintatuki kiihdyttää sähköautokauppaa. Samoin koko autoala vaikuttaa Myntin mielestä olevan mielissään tuen määrästä, vaikka enemmänkin toki otettaisiin mielellään vastaan.

– Ainahan tuo summa voisi olla suurempikin. Pääasia on kuitenkin, että tässä asiassa on valtion puolelta tultu vastaan. 2000 euron summa on sen verran merkittävä, että kyllä se on kovasti kannustanut jo monia asiakkaita sähköauton ostoon, jatkaa Myntti.

Vielä on vuosi aikaa

Määrärahan määristä ei Mynttisen mukaan ole aivan tuoreita päivityksiä, mutta määrärahat vaikuttaisivat riittävän koko hankintatuen aikajaksolle. Ainakin toistaiseksi tilanne on ostajan kannalta hyvä. Haluttu auto on kuitenkin ensirekisteröitävä 30.11.2021 mennessä, eikä tuen loppumiselle ilmoitettu päämäärä yllätä Mynttiä.

– Tuilla on yleensä aina määräaika, joten tämä on ihan normaali käytäntö.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Tervajoella työskentelevä kenttäjohtaja Jukka Myntti huomauttaa, että uuden sähköauton hankintaetu hoidetaan Rinta-Joupin Autoliikkeessä helposti ja kokonaan asiakkaan puolesta.

Auton ostajaa Myntti kannustaa varmistamaan tuen saamisen hyödyntämällä sen mahdollisimman pian. Valtio on kohdistanut kyseiseen hankintatukeen 6 miljoonaa euroa vuodessa, eli yhteensä 24 miljoonaa euroa. Suurelta kuulostava summa on toisaalta pieni raha liikenteestä kerättäviin vuotuisiin veroihin verrattuna.

– Tällä hetkellä meillä ei ole vielä tietoa hankintatuen mahdollisesta jatkosta määräajan päättyessä, mutta esimerkiksi romutuspalkkion uusiminen antaa toivoa tämänkaltaisten tukitoimien lisääntymisestä. Kuluttajien käyttäytyminenkin vaikuttaa paljon päätöksiin. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää tämän tuen, että tarve näille tuille näkyy myös päättäjille, Myntti muistuttaa.

Alennus helposti suoraan kauppasopimukseen

Rinta-Joupin Autoliikkeen ovet ovat auki ja henkilökunta on valmiina auttamaan kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Sähköauton hankintaan liittyviä keskusteluja voi muiden keskustelujen tavoin käydä myös Rinta-Joupin Autoliikkeen verkkosivujen chat-palvelussa. Siellä asiat hoituvat samalla tarmokkuudella, kuin liikkeissäkin. Sopivan uuden sähköauton löydyttyä itse hankintatukikin hoituu helposti.

– Kovin juttu on tuo helppous! Asiakas tulee meille ostamaan alle 50 000 euron hintaisen uuden sähköauton ja me hoidamme kaiken hänen puolestaan. Sähköauton hankintatuki tulee meiltä suoraan kauppasopimukseen 2000 euron hinnan alennuksena, tiivistää Myntti.

Lisää tietoa sähköauton hankintatuesta ja Rinta-Joupin Autoliikkeen sähköautoista

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat...

Kesätöissä Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Tarjoamme joka vuosi lähes sadalle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua autoalan...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Tero Jussinmäki on törmännyt usein diesel- ja sähköautojen väliseen...

Jaajo toista kertaa reissussa matkailuautolla – sporttireissu kaveriporukalla Porvooseen

Jaajo kävi kavereineen toista kertaa reissussa matkailuautolla, tällä kertaa...

Sporttinen ja ekologinen BMW X3 sopii laskettelukeskus Tornimäen brändiin – ”Bemarista huokuu kaikessa laatu”

Yritykselle on tärkeää, että auto sopii myös sen brändiin....

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita,...

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen